zaterdag 1 augustus 2015

Nu begint het pas..

Inmiddels zijn de uitslagen binnen van de MKR meting... Kort samengevat: ze heeft het geweldig gedaan!! Ze heeft geen saturatiedalingen gehad en ook laat ze maar een milde vorm van obstructie zien. Dit heeft er dan ook toe geleid dat de NPT eruit mag blijven.

Vanzelfsprekend moeten wij, als ouders maar ook het ziekenhuis er vertrouwen in hebben dat ze het ook volhoudt zonder NPT. Ze heeft daarom van maandag tot afgelopen vrijdag zonder NPT in het ziekenhuis gelegen. In de tussentijd hebben we met de logopedie afspraken gemaakt over de voeding thuis, hebben we met thuiszorg gesproken over de maagsonde en het plannen van een intakegesprek en hebben we de apparatuur en de benodigde medische hulpmiddelen ontvangen..
Verder heeft Suzanne geleerd hoe ze een sonde moet inbrengen en hebben we beide een reanimatietraining gevolgd en examen gedaan.

Na dit alles kregen we groen licht om naar huis te gaan..
Een heerlijk gevoel. Slechts 7 weken ziekenhuis in plaats van de verwachte 12 weken.
Dit is helemaal niets als je het vergelijkt met de tijd (5 maanden!) die Chiara in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Kortom een zeer aangename verrassing.

Alleen nu begint het pas..
We moeten echt alles zelf doen. Naast alle gebruikelijke babyzorg, moeten we ook zelf de sonde inbrengen, de sondevoeding geven, haar aansluiten op de saturatiemeter en elke keer als er alarmbellen rinkelen checken of ze nog ademt.. Een behoorlijke belasting die op de schouders rust van het hele gezin.. Gelukkig zijn oma en opa er nog om ook de kids te vermaken op de momenten dat papa en mama dat even niet kunnen..

Dit gezegd hebbende wil ik ook gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken. We zijn dolblij met alle kaartjes, bloemetjes, whatsappjes, sms-jes, mailtjes, tweets en Facebook berichten van alle familie, vrienden, collega's en andere bekenden..
Dat heeft ons op de been gehouden de afgelopen 7 weken..
We hopen dat we ook de komende tijd op jullie steun mogen rekenen.

Groeten,

Raymond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten